Un pas enrere...

Els grups del govern PSC/ERC rebutgen una moció sobre
les dones i la crisi

En el passat ple de febrer, aprofitant que s’acostava el 8 de març, dia de la Dona, PROGRÉS va presentar una moció per reivindicar el paper de la dona treballadora,
sobretot en aquests moments de crisi.

Fèiem ressò de l’augment de l’atur que pateixen les dones i recordàvem la importància de prendre mesures per pal·liar-ho. Proposàvem mesures com la reactivació de la Llei de la Dependència, que beneficiaria moltes dones oferint nous llocs de treball o com a beneficiàries directes alliberant-les de càrregues de persones dependents. Reivindicàvem les tasques que desenvolupen les dones avui dia (cura de persones grans o/i mainada, tasques de la llar, treballs fora de casa.... o les tres alhora).

És per tot això que mai haguérem pensat que arribaria a generar tant malestar i desacord a l’equip de govern PSC/ERC. La moció NO es va aprovar pels vots en contra d’ERC i PSC.

Van argumentar falta de consens entre els grups municipals a l’hora de presentar la moció, però per arribar a aquest consens, s’haurien d’haver presentat més propostes de moció i discutir-les, o mostrar la voluntat de fer propostes a la comissió informativa on es va repassar l'ordre del dia del Ple (aquesta moció també). Però segurament és més fàcil votar en contra que dedicar-hi esforços.

També van interpretar que la moció demanava que no es prenguessin tantes mesures per pal·liar la crisi que pateix el sector de la construcció per a dedicar-les a combatre la crisi d'altres sectors. Cal tenir clar que la crisi s’ha d'atacar des de tots els àmbits possibles. El sector de la construcció la pateix d'aprop, però no és l'únic, la crisi és global i, quin millor dia que el 8 de març, per reivindicar la crisi des de la vessant de les dones, sigui el sector que sigui on participin. Els sectors més feminitzats generalment van acompanyats de condicions de treball poc reconegudes i salaris insuficients. Situacions que és obvi que han de canviar encara avui s'han de denunciar.

El regidor de polítiques d’igualtat home-dona (ERC) explicava els arguments del seu vot dient que no trobava bé “presentar mocions de forma aleatòria i sense centrar-se en el tema concret que és la dona”. Només calia llegir el manifest d’enguany del 8 de març per veure quin era el punt principal que es tractava: la dona i la crisi econòmica actual.

Manifest del dia de la Dona (8 de març de 2009)

Clicant a Llegir [+] podeu accedir als següents documents:

Moció de
PROGRÉS: La crisi també té roste de dona
Acta del Ple Municipal de febrer de 2009 on es va debatre aquesta Moció
0 Comments: